Kencing manis

Apa petuanye?? Selain elak makanan atau minuman bergula??

1 Balas

Makan suku suku separuh dalam satu pinggan makanan. Suku protein (ayam, daging, telur, ikan, tauhu, tempe). Suku karbohidrat (nasi, mee, roti, pasta, kentang). Separuh sayur dan buah. Minuman kotak/tin, milo, ribena semua jangan sentuh. Ice cream, kek, buah tinggi gula macam pisang, durian semua tak boleh.

2y ago

kebelangkang ni saya asyik mkn dan minum manis...sangkut gdm..skrg tgh cuba elak ... baru nak mula buat pemantuan