HB rendah ni dh masuk 3 bulan setiap kali cek HB rendah. Nurse pun tulis kat buku pink Anemia.Risau,

Apa perlu dimakan ye ,untuk HB rendah. Jus Mamariam pun dh ambil, hati ayam dh selalu mkn, Sayur bayam pun sama juga . Mkn jambu batu pun dh banyk. Mcm mana ye nak atasi HB rendah,? Dah hari tu pernah tmbhb air sb HB rendah sngt😭

4 Balas

KK bagi ubat apa ye ? Sy makan iberet beli kat farmasi Alhamdulillah naik. Jus mamariam pon sy minum. Kadang banyak hari juga skip jus tu. Kalau minum pon pagi lepas bgn tido. Heheh

saya makan maltofer + susu HL + susu kurma farm fresh + banyakkan makan buah . pastu sis boleh try jugak minum minuman herba tatli cay .... sekadar tips

welcome sis. .

obimin