Kepala bayi berkerak

Apa patut sy buat? 😥

Kepala bayi berkerak
17 Balas

kepala ank sy umur sebln pula timbul bintik2 merah. mula2 ingat ruam. rupa-rupanya tak sesuai dgn syampu yg sy gunakan. lps stop pakaikan syampu tu baru hilang bintik2 merah dkt kpla ank..

Pakai minyak babyJohnson pun blh sis....tnggu kerak kat ats kepala bayi tu kembang sikit n baru sikat prahan2...guna sikat yg lembut utk kulit kepala bayi....

cuba puan bw anak ke klinik pakar kanak2.. nnti doc akan bg ubt sapu mcm ointment utk sapu dkt kulit kepala bby n dia akan jd ok..dan hilang 😉✌🏻

baby sy ada mcm kudis sikit lepas cukur rambut. baby oil xde sy letak minyak zaitun Safi punya x lama okay da bersih

letak minyak rambut baby..jgn kopek2..sikat lembut2..hari2 buat lepas baby mandi..nanti lama2 hilang la...🤗

letak minyak zaitun, lepas tu tunggu die kembang, baru sikat, pakai sikat yang lembut..

3y ago

Sama sy pn buat mcm ni dlu masa anak sulung

Letak je baby oil masa mandikan dia,,buat hari2 insha Allah nanti akan hilang

bby saya jadi lagi teruk..saya letak pati ibu putih...alhmdulillah hilang

sy sapu baby oil guna kain lembut. nnt kerak tu kembang n trtanggal

Letak baby oil je utk hilangkan kerak dekat kepala baby..