lapar melampau

Apa patut Saya buat.. pregnant Kali ni betul2 mencabar mantel Saya.. Saya dah masuk 11 minggu.. alahan tetap Ada.. tapi sekarang ni Saya bulan x boleh makan terus.. Ada makanan yg bole telan Ada yg tidak.. to masalah my skrg sy terlalu lapar yg terlampau... Hampir setiap Hari Saya akak sakit perut mcm kene gastrik walaupun sy dah mkn.. apa perlu Sy buat tlg Saya.. Saya Ada makan buah tp sekejap je bertahan pastu lambt cket mkn terus pedih perut..

9 Balas

Mintak pendapat doktor...sy doktor bekalkn ubat gastrik n tahan muntah masa discharge hospital ritu...skrg dh 16minggu...klo skip ubat akan gastrik balik...klo mkn ubat,kdg muntah masih ada,sehari 1-2kli ..sblom nii shari muntah lebih 20x...

Saya mcm tu jugak, lapar tapi tk selera makan sbb alahan. Gastrik teruk. Lepas mkn nasi je , pastu rasa lapar balik. Then sy mkn makanan ringan2 mcm nugget, sosej mcm tu.

saya dah 16 minggu pun masih lg ada alahan~ mkan ada bnde je yg boleh masuk ~ ada yg tak ~ tak boleh nk jalan jauh2 .. asyik kena tggal ja kt rumah ~ 😓

Makan kuantiti sikit n brulang. Dkt tepi katil msti sdiakn biskut tawar, pstu makan nestum bg prut padat.. Sblm makn mnum air msak 1-2 gelas..

Sis bli stock utk kunyah2...lapa amik mkn..asal lapa trus mkn..xde la sakit perut nnt...susu jgn lupa mnum..

Buat stock makanan sis.. like biskut.. gula2.. roti.. spya kalau lapar terus ade bole makan

Mkn mee goreng/sup2 bkin cpt kenyang..klu mlm lapar,minum susu org pregnant tu

Mkn dlm kuantiti skit..tp.kerap..rs lapa tu normal.sis.d awl kehamilan..

Cuba beli mknn yg bleh makan terus bla nak