Selsema 6 weeks.

Apa nak buat kalau selsema kandungan baru 6 weeks? Bahaya atau tak?

6 Balas

Saya dari awal pregnancy alahan saya selsema dan tersumbat hidung… Sampai lah sekarang nak masuk 2nd trimester… Hari2 saya kena selsema ni… Tapi saya tak berani makan apa2 ubat walaupun dah beli kat farmasi untuk pregnant punya, tapi still tak berani… Saya pakai minyak angin and sumbat je hidung yg tersumbat tu pakai tisu😂😂 Ni skrg doc nak arrange kan dengan pakar… Hopefully lepasni dah okay lah…

Pergi je KK awak, cakap ada selsema and skrg awak prgnant, Nanti dr sana bg tau and mgkin dia bgi ubat. Insyallah membantu. Atau pergi klinik luar pun tak pa.

ade ubat sesema utk org pregnant.. sy haritu pon sesema, g klinik beli ubat sesema bgtau yg kite pregnant.. jgn xbgtau, nt kang die bg ubat sesema biase pulak..

Kalau pregnant tak boleh amik ubat suka hati. Pergi ja klinik amik ubat tapi inform yang awak pregnant 6 weeks so doktor akan bagi ubat bersesuaian dengan awak

saya 4 weeks pun hidung sentiasa gatal dan bersin. and jadi flu. normal ke ? hm tapi sy takde ambil ubat apa2 pun. sbb tak pergi scan or jumpa doc lagi.

hai sis.sis da g scan x?

3y ago

belum. pergi hospital diorg taknak scan. dia ckp 10 weeks baru dtg scan.