Mengidam

Apa makanan pelik mommy2 mengidam? Atau tabiat pelik yang mommy2 buat masa preggy?.. Bole share?

18 Balas

Mcm2 smpaikan mknn yg sy tk mkn sblum preggy semua sy mkn masa preggy ni.. paling lawak mengidam sambal belacan padahal TAK PERNAH makan.. ada 1 kali teringin karipap ptg2 mana la nk cari slalu org meniaga pagi.. smpai nangis2 husband tak pegi mydin beli karipap frozen 🤣

Sy pregnant ni mengidam nak makan roti bakar kat kluang rail coffee.. tempat lain tak nak.. hahaha.. rasanya macam beza.. alhamdulilah suami dpt bawa g sana.. pas makan tu puas hati sgt3.. rasa makan roti bakar terbaik kat dunia la.. hihi

ank first ngidm nak gula2 lama, alhmdulillah dpt kat ioi putrajaya, dri jb smpai ke sne beli gula2. then ank kedua pulak, tak prnh suka lgsng durian, tbe boleh nak and teringin sgt nk makan.. hahahah stress 😂😂

First time mengidam nak minum air teh bunga...tp nak kena ada bunga sekali kat dalam air 2...ahahahaha... kalau xde xnak minum...time 2 xtaw lagi pregnant..huhuhuhu...skg alhamdulillah dah masuk 36w...

Actually saya nak sangat buah koko yang fresh tu.. Tapi sekarang kan susah dapat.. Hurm.. Banyakkan istighfar je bila tak dapat ni.. Minta dijauhkan terfikir benda yg susah dapat

4y ago

Huhu tulaa..dah la susah dapat.. Last2 taknak pk dah 😁 dapat sebiji pon ok dah

Anak first hari2 saya nak tomyam yg masam + teh ais.. Anak second saya suka sgt dengan nasi lemak.. Nikmat bila dpt makanan tuu.. Hihihi..

dulu time pregnant anak no 2..mengidam nk minum air Sabun gosok Baju fab...dan Bau teksi sampai daddy siap sewa teksi untuk I...huuhuuu

Xde ngidam pape.. Suami yg over.. Kuat mkn.. Nk mkn tu.. Nk makan ni.. 😆Kite pun ikut jela.. Alhamdulillah kite xde mabuk2

Xde mgidam pelik2..sbb sy ni sjenis mgidam kalau dh suka , mkn jee truss menda yg sama ari3.. Smpai jemu laaa dbuatyaa..

Sye xde ngidam pelik ii cuma tabiat pelik Tu suka makan pkol 4/5 pgi kt mamak,,,,kalau X dpt pegi bole nangis wooo😂