pregnant

Apa makanan dan minuman untuk penambah darah ibu hamil?

10 Balas

Lepas mkn pil tmbh drh digalakkan minum jus, elakkan yg berkafein n susu. Bole mkn seafood, hati ayam, bnykkan sayur hijau n buah segar, mkn jambu batu.

5y ago

Ur welcome

Sayur hijau mcm bayam dlm, bendi, daging, ikan, dan buah yg vitamin C tinggi spt Oren, jambu batu Dan sbginya.. makan tablet zat besi spt Sangobion

Sayur bayam, protein (ikan, ayam), makanan berhalia, bawang putih, cayenne pepper, masak kunyit

Cuba belek helaian blkg buku pink ibu mgndung tu. Ada di list kan.

Smoga membantu😊

Hati ayam.. ikanblis

Bayam ,,kerang,,

Kurma, hati ayam

Jus jambu batu.

Ni sis..