37w1d sakit celah kangkang

hi mommy, sy tgah tgu bsalin anak kedua..msa 1st dlu sakit trus p hspital n kna emergency caesar..yg kedua ni pgalaman sy lain dri 1st..sy kerap sakit celah kangkang, nk berjalan pon seksa 🥲 pastu perut kerap megeras dan slalu sakit mcm tarik urat prut kat bwah prut ni..tanda2 nk bsalin ke ye..🙏🏻

4 Balas

kalau dah hujung2 baru mula sakit celah kangkang tu most probably sebab kepala baby dah mula nak engage. tanda2 nak bersalin dah semua tu, tapi soft signs baru, badan tengah prep untuk bersalin. boleh jadi berminggu lagi baru akan bersalin juga. moga selamat semuanya sis

3mo ago

most probably sebab baby dah berat. lagipun 2nd pregnancy ni otot especially pelvic floor muscles dah tak sekuat masa pregnant first dulu. jadi memang makin awal sakitnya.

Saya skrg dah 34 week 6 day selalu rasa perut mengeras dah celah kelengkang tu,rasa dia ngilu sangat sangat.Berjalan cepat mengah,bangun dari baring pun payah,malam selalu rasa perut mengeras.Kerap sgt ke toilet,susah nak tido di buatnya.

3mo ago

Sy pun 🥹

mcm sy mmg sakit celah kangkang utk both pregnancy. sakit tu hilang lepas bersalin. kalau awak risau takut tanda2 cuba pergi check dkt klinik luar

Sy 34weeks dh rasa..aaa ghisau..