😥 Bayi Colic Buat Mama Panik?

Apa itu colic? 🤔💭 Ianya adalah apabila bayi menangis tanpa henti selama lebih daripada 3 jam sehari, berlaku lebih daripada tiga hari seminggu, dan berlaku selama lebih daripada tiga minggu tanpa sebab yang jelas . 😖 Kebiasaannya, penyebab berlakunya colic ini adalah: 🚨 Perut kembung atau ketidakhadaman 🚨 Alergi pada susu 🚨 Tidak sendawa selepas menyusu Bagi ibu menyusu, disyorkan untuk sentiasa menjaga pemakanan supaya tidak mengganggu perut bayi yang masih lagi sensitif. 🤗 Mama juga disyorkan untuk menggunakan minyak telon yang selamat untuk si kecil semasa melakukan urutan lembut pada perut mereka seperti Mama's Choice Baby Calming Tummy Oil! ✨ Ianya dirumus tanpa menggunakan minyak kayu putih yang boleh merengsa kulit halus bayi sekaligus memberi kesan alergi. 🙅🏼‍♀️ Klik link dibawah untuk membeli ya, Ma! 🥰 https://bit.ly/3PeDFxb

4 Balas

Selain daripada sapu minyak kat perut baby, bawa jumpa doktor. Ada ubat dlm bentuk cecair utk kurangkan gas baby.

👍👍

👌🏻

👌