😥 Hati-Hati! Bayi Newborn Mudah Terkena Colic!

Apa itu colic? 🤔💭 Ianya adalah apabila bayi menangis tanpa henti selama lebih daripada 3 jam sehari, berlaku lebih daripada tiga hari seminggu, dan berlaku selama lebih daripada tiga minggu tanpa sebab yang jelas . 😖 Kebiasaannya, penyebab berlakunya colic ini adalah: 🚨 Perut kembung atau ketidakhadaman 🚨 Alergi pada susu 🚨 Tidak sendawa selepas menyusu Bagi ibu menyusu, disyorkan untuk sentiasa menjaga pemakanan supaya tidak mengganggu perut bayi yang masih lagi sensitif. 🤗 Mama juga disyorkan untuk menggunakan minyak telon yang selamat untuk si kecil semasa melakukan urutan lembut pada perut mereka seperti Mama's Choice Baby Calming Tummy Oil! ✨ Ianya dirumus tanpa menggunakan minyak kayu putih yang boleh merengsa kulit halus bayi sekaligus memberi kesan alergi. 🙅🏼‍♀️ Klik link dibawah untuk membeli ya, Ma! 🥰 https://bit.ly/41Qwdxt

😥 Hati-Hati! Bayi Newborn Mudah Terkena Colic!
2 Balas

assalamualaikom semua nak tanya . macam mana nak hilangkan alahan ni ye , dah 11weeks alahan teruk . perut rasa kembung berangin , lepastu makan pun muntah,sakit kepala😔. ada tips tak , dan selalunya alahan ni hilangnya bila

1y ago

depends pd body kita mcmne...ada yg alahan ni hnye berlaku pd 1st trismeter shj..lepas tu msuk 2nd n 3rd dh ok dh.....ada tu akan berlaku sepanjang kehamilan hingga selamat melahirkan .lepas dh bersalin baru ok... sbr byk2 k...Allah nk bg kita pahala jihad tw spnjng kehamilan ni hingga saat bersalin nnti.. . . just njoy the pregnancy journey k ..doa yg baik2 in shaa Allah yg baik2 shj berlaku...kuatkn smgt k..fightimm✊🏻🔥jnji puan jg pemakanan puan ..mg dpmudahkan segalanya amiin

👌🏻