MGTT

Anyone can share pengalaman minum air gula.. Ramai ke yang muntah balik?

59 Balas

Overall, sy minum xde la muntah balik pun..yang penting set mind, everything will be okay..Orang ckp, kalu nk minum air gula,better gi awal..minum masa air tgh suam..kalu da sejuk, rasa tersangat2 la manis..

2kali mnum utk preggy ke3 ni..masa mnum tu tuhan ja tahu mcm mna rsanya..nak muntah balik tak bole sbb nnti kena sruh mnum balik..paksa telan jala...harap² tak lgi dberi mnum utk kali ke3..🤢

Xmuntah. First time minum. Mintak dgn misi, nak yg panas/suam. Alhamdulillah boleh minum dgn jayanya. Set dlm kepala, minum air manis panas kegemaran (cnth sis, nescafe panas time ptg2) huhu

air gula, sekali je minum. pg tu perut kosong. mcm minum air laici rasanya. lg berapa minit nak cek darah muntah la juga.. tp nurse ambik juga. darah ok.. nasib x sangkut. huhu

Saya x muntah balik. Yang penting, mindset awal2. Sebab kadang badan ikut apa yang tuan dia fikir. Rasa x de la teruk mana. Plain, rasa gula. Good luck mommy :)

Pglamn prtme sy minum air gula last month.. Sdp jgk perisa oren, tp kena skli telan, nsib air gula tu pns dia bg.. Alhamdulillah tk munth.. And result pn okey.. Hehe

Sy muntah balik haritu. Sbb time tu baru nak start alahan yg muntah2 ni. Dah psiko diri sendiri cakap air tu sedapp..last2 muntah jugak. Terpaksa minum hari lain.

Mase minum kn set minda..jgn set nk muntah..sy minum 2kali teguk..xdaye skli sbb cawan besar...lepas mnim sy bilas tekak dgn air masak sikit..nurse bg mnum

Time minom aggp je tu mcm air masak sis.. 😁 Jgn pikir nk muntah, nti auto rse nk muntah.. Bwk minyak angin siap2 utk hilgkn rse nk muntah tu😊

syukurlah, 2x minum air gula tak muntah result pertama ok tak sangkut , kali ke-2 baru je minum 16/4 hari tu harap² tak sangkut juga lah 😅😅