MGTT

Anyone can share pengalaman minum air gula.. Ramai ke yang muntah balik?

59 Balas

pengalaman sy minum skali teguk aje sis. jgn berhenti. lepas minum tarik nafas dan duduk dulu supaya kite tak muntah ,pening.

Mual je. Memula anak pertama muntah. Yg ni mual2 je. Sbb dah bersedia. Lepas minum air tu, kena minum air kosong cepat2

Alhamdulillah, setakat my 1st on only pregnancy satakat ni, 2 kali minum air gula, dua2 takde termuntah balik 🤗

X.. Minum sekaligus pastu cari minyak angin ke wangi ke buat hidu supaya x muntah..sya buat mcm tu.. Hehehe..

Sy pernah. Mmg rasa nak muntah tapu sy tahan ja. Tak sangguo rasa nak repeat balik minum air gula tu...😅

sye last year minum tkde muntah sbb dpt air gula suam2 sedapp sekali minum 😂😂 .last2 kantoi GDM..😅

Sy tak muntah tp tekak rasa sakit sbb manis sngt. First time mnum last week hrp xsangkut gdm

Saya minum sekali minum je... dalam otak fikir tu air biasa. alhamdulillah boleh telan..

Sya 2 kli mnum 2 kli jga muntah.. Nsib baik tk muntah dpan nurse.. Klau tk kne mnum lgi

Sy esok nk mnum air gula,sblm2 ni slps mnum sy diam kn dri jp,bru bgun,jd pning