Susu Tepung

Can anyone recommend a good milk powder for pregnant women? Btw, I did not drink milk powder all my life ?

55 Balas

Actually kalau minum susu yg jenis plain mmg susah nak go. Kalau boleh go pon nnt muntah balik. So sy minum susu lazz perisa coklat

Friso mum very light and less sugar than anmum . enfa look thick taste. or just HL milk . but it depend on your taste 😆😆

Try la Enfamama..ambik yg de perisa..sye try perisa vanilla..sedap & tak de rse loya pun..

Enfamama sedap.. Sy minum perisa coklat sebab mmg x tahan bau susu.. Tapi enfamama perisa coklat tu mmg sedap lelagi sejuk😍

Moeder .. kkak sy smpai ank nak masuk dua thun susu still pekat kekuningan.. ank pun putih gebu..

kalau boleh avoid susu for preggie. ambik fresh milk. kawan saya kena kencing manis ambik susu macam tu.

5y ago

tak semestinya, saya dah masuk 6bulan tak minum air gula lagi dokter kata no need, saya minum 2-3gelas susu ibu preg formula alhamdulillah takde apa apa kencing masing pastikan saja jaga makan juga, saya minum anmum perisa coklat less sugar and low fat.

Sy lebih selesa minum susu pregy Enfamama atau bila teringin fresh milk....

Sya mnum dutch lady sbb teda sugar lgsg.. Anmum adlh susu paaaling byk sugar..

5y ago

Anmum buat baby besar dlm perut. Dan bg sya susu tu naikkan berat badan sya sbb gulanya tggi.. Similac bgus.. sbb folic acid tggi dlm susu tu.. Tp its not suitable for my body.. Dpt diarhea pula time mnum tu.. maybe ada org yg ngam dgn susu tu..

i drink anmum maternal for 1st baby.. n enfamama for my 2nd baby..

Susu kambing wildan pun okay. Ada khas utk ibu hamil. Yg biasa pun ada