Susu Tepung

Can anyone recommend a good milk powder for pregnant women? Btw, I did not drink milk powder all my life ?

55 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

My doc asked me not to consume any pregnancy milk. Sbb susu2 tu semua ada kandungan gula yg tinggi. Nnt takot mudah kena kencing manis pulak. Blh minum, tp kena kawal pengambilan harian. Saya minum susu kotak je

3y ago

Susu kotak pun ada kndungan gula tggi jgak kan?

Saya tk blh mnum susu tepung. Saya blh masuk susu HL coklat je. Berkotak2 saya beli. Sebab bukan saya je yang mnum. Husband pon sbuk minum skali. Haha. Susu tu ada asid folic so ramai kata bagus utk ibu hamil

3y ago

boleh gak ehh susu HL?

Kalau xboleh minum milk powder.. fresh milk pun boleh sis..sy dari start pregnant xboleh masuk milk powder..beli berkotak dah tapi muntah balik..sy minum fresh milk dutch lady, doc cakap boleh aje..

Enfamama chocolate 😊😊😊 bancuh dgn air suam je..xpanas xsejuk..bancuh dalam shaker pstu letak kat freezer 20minit n mnum..sedappp!!! msa minum enfamama vanilla I cirit teruk..

anmum materna coklat less sugar and low fat alhamdulillah kandungan dah berusia 23weeks tapi dokter masih tak bagi minum air gula harap harap sampai bersalin begitu. aamiin

anmum materna original. sy tak minum susu tp paksa. dua tiga kali muntah lepas minum pastu sekarang da tak sebab nak minum tu set mind its good for baby. alhamdulillah

VIP Member

frisomum... leh elak dr kne sembelit bila minumnya😆😆😆✌senang nk mmbuang..brbnding susu lain yg pnh sy try... now i'm 32 wik..alhmdulillah. 😘😘😘

Saya minum Anmum Materna perisa coklat. Saya pun jenis tak pernah minum susu tepung dan tak tahan bau susu. Minum yg coklat ni sedap je. Sesuai tekak.

Sy pun xbole minum susu tepung sebab nanti saya akan cirit yg teruk..bila bgtau doctor, doctor kata mungkin saya ada lactose intolerance..so sy mkn caltrade..

Post reply image
3y ago

okayy tqq

Saya dulu xminum susu.. Skarang dah ok.. Dulu try susu tepung.. Xblh layan.. Terpaksa beli susu marigold yg dlm kotak tu😂skrg ok dah minum susu