Makan ubat Maltofer untuk naikkan HB

Anyone mummy yg makan ubat hb MALTOFER SYRUP? Boleh share tak cara pemakanan ubat nie yg berkesan. Sama ada selepas makan atau semasa perut kosong? Terima kasih

35 Balas

Dulu saya ambil satu biji je sehari. Sebelum telan makanan berat. Cara pengambilan maltofer untuk yang jenis kapsul lah. Kalau yang jenis syrup tu saya tak berapa pasti pulak

Maltofer tu alternatif utk zincofer selalunya sis. Maltofer lebih sedap la berbanding zincofer. Maltofer rasa coklat. Kalau dah ambil Maltofer, tak perlu dah la zincofer

sy mula2 makan maltofer 1biji pagi b4 sarapan n 1 biji mlm b4 tdo, tp disebabkan banyak ubat lain nak xdimakan, sy amik terus 2 biji b4 tdo.. alhamdulillah hb cantik aje

Rasanya cara makan ubat maltofer dua biji sehari sebelum atau selepas makan pun boleh. Sbb ubat ni untuk ibu yg kena hb darah low. Tapi apa2 pun baik tanya doktor ok.

Saya tak tahu pula pasal cara makan ubat maltofer ni, masa mengandung dulu alhamdulillah takdak apa-apa masalah. Setiap hari saya banyak rest dan makan buah-buahan je

Cara makan ubat maltofer ni adalah dengan cara kunyah. Fungsi dia adalah membantu meningkatkan kepekatan darah dan sebagai makanan tambahan kepada ibu mengandung.

Kawan saya pernah makan ubat maltofer ni. Katanya cara makan dia adalah dengan kunyah sahaja sebab dia chewable capsule. Rasanya pulak macam makan coklat jer

Hi nak tanya kalau ambik maltofer tu better sebiji atau 2 biji dan kene makan sekali dgn pil folid acid ke ?

Sis mkn ubat obimin atau zincofer pun still hb low ke? Sy pun ontheway nk beli maltofer

Sya mkn maltofer. Setakat ni xde mual or sbelit...ok je..hb naik dan maintain....

4y ago

Tak perluu .semua ada dalam tuu