Cradle Cap

hi.. is anyone had experienced.. i need advice how to reduce the "kerak"..and any product do u suggest..my baby was 2months

8 Balas

use any oil (doc pakar kanak2 ckp) sejam sebelum mandi, then use syampoo utk clean the oil, if rmbut ad minyak the cradle cap akan makin byk. paling penting kena rajin bersihkan. my baby kena jugak tk smpai 2 week hilang. goodluck

5y ago

Alhamdulillah kerak kepala dh hilang. cuma kadang2 ada naik, tapi cepat2 sapu minyak before mandi n lepas 2 3 hari hilang dah.. tq mommy ☺

hi..you may put some baby hair oil to a cotton bud then rub it gently onto the baby's head. Then, shampoo your baby's head to get rid the oil. It works, no worries. 😉

5y ago

tq for advice, yess it really works, tq mommy 😊

kerak rambut ye? try pakai johnson baby oil dan sapu pd kepala baby,lepas tu boleh sisik sikit2 pakai sikat yg lembut. sapu kerap sampai kerak kepala tu hilang.

5y ago

tq mommy for advice ☺

Use any baby oil.. Sapu kat kepala baby & biarkan sekejap.. Nnt kerak tu lembut & bila sikat pelan2 dia akan tertanggal..

5y ago

tq mommy for advice ☺ Alhamdulillah kerak kepala dh hilang

my baby lps 1 bln cukur rambut, senang n cpat buka kerak kepala dia lps mandi..

5y ago

betul lah, lepas cukur senang sgt nk sapu minyak & buang kerak tu.. tq mommy for advice ☺

Sapu baby oil dkt kulip kepala, biar dia kembang, senang tertanggalbnnt 😊

5y ago

Hehe alhamdulillah

suami cukur rambut baby sampai licin. senang sangat nak bersihkan kerak tu

5y ago

betul lah, lepas cukur senang sgt nk sapu minyak & buang kerak tu.. mybe sbb rambut bby lebat sgt..tq for advise 😃

letak baby oil masa mandikan baby.. jgn biarkan kering..

5y ago

tq for advice 😊