Placenta Previa type 3

Anyone experience dengan PP type 3 x? Actually pp type 3 ni, perlu dirisaukan ke? Sbb doctor suruh bedrest tapi bedrest dengan anak kecik ni mmg jadi harapan je. So ade org ade experience dengan pp type 3 ke? Should i be more worry or not? Sbb kalau cara doctor ckp bunyi mcm xde la scary cume die keep tekankan kurang kan movement je. Bila duduk rumah basically lagi byk bende nk buat and tambah dengan anak kecik nk prepare food utk dia lagi so saya bergerak mcm biasa jela. Cume nak tyn experience dengan org yang dah alami.

1 Balas

saya penah mengalaminya...aah prlu d risau kan..sbb risiko tggi trhadap nyawa ibu dan bayi sbb tu perlu bykkn bedrest xblh buat keje2 berat..xblh nk berdiri lm..dan buat kje2..kena rest je..bg mengelakkn mengalami pendarahan yg serius dan blh kehilangan drh yg byk jika berlaku pendarahan..serta berisiko ats kedua2 nyawa..mcm dlu ada sorg kwn sy alami placenta previa juga..dia terpksa admit tuk bedrest..lepas dia bersalin dia koma dan selama sminggu hilang ingatan..jd jg dri puan baik2 ea...pp type 3 ni xleh buat main puan..bhya kalau xjg btl2 nk brjln jauh pn xblh sbb risiko...jd dgr nasht doc n byk kan rest k..mg dpmudahkan segalanya..aamiin

3y ago

Alhamdullilah saya dah bersalin 35 weeks 6days sbb bleeding. Time tu pon kene warded awal dah, bleeding dekat hospital mmg terus czer on that day. 2 kali bleeding. 1st time on 30 weeks tapi dpt bertahan lagi, time tu kene cucuk dexa and neuro protection, dua duaa tu sakit yang amat. Tapi luckly bleeding stop and bertahan. Ingat kan sampai la 37/38 week tapi x kesampaian. Skrf baby dah 48 hari dah.