Inject Depo

Anyone ada pengalaman pakai perancang Depo tak? Nak tanya, possibility pregnant tu berapa percent? And sambil cucuk ada using others 'safety' tak like condom atau kaedah inzal?

2 Balas

hi sis. sya pernah guna inject depo. lain org lain side effects. tapi utk saya pula, memang x sesuai sebab lepas ambil injection tu, selama bbrpa bulan bleeding sedikit2 stiap hari so sya kena pakai pad utk bbrpa bulan tu. dan lps x ambil perancang tu suda, ambil masa bbrpa bulan juga utk period kmbali macam biasa . tpi itu pengalaman saya la. sya dgar ada ssetengah orang lalui benda sama juga.

sebelum ni saya pakai perancang condom tu je .. KLU amalkan yg ubat2 tu tak tahu lah ada kesan sampingan masa panjang ke tak? tapi ubat tu menghalang jugak mengandung