Ikhtiar hamil

Antara jus mamariam n jus mamom hope mne satu lg bagus untuk ikhtiar hamil? Nak sgt pregnant.. Dah amalkn folic acid.. Tq?

14 Balas

boleh je nk ikhtiar dgn apa2 produk. yg pnting produk trsbut sah dan selamat digunakan.jus trsbut pun dr bahan2 sunnah x silap. tp...sblm itu. make sure dlu buat check up. kesan mslh apa. punca apa ggl hamil scra natural. sbb..xnk la nti isteri mkn mcm2.. alih2 sperma yg brmslh. isteri telan jamu mcm2..isteri urut sne cni..alih2 suami yg xdpt beri sperma yg sihat dan smpurna.. sdhla tu merokok pula. smbil2 tu jika ada mslh brat bdn trunkn..suami isteri skli. gula..mknn segera smua stop. mkn mknn smulajadi. amal mknn sunnah. mkn buah kiwi..buah delima. blaja guna opk utk kesan wktu sbur. sng nk setting utk brsama. peluang hamil jika kta brsme wktu sbur lg tgi. sbb tu lg bgus klu kta tau bila kta sbur.

Sy pula lps habis pantang 3 bln lps keguguran. Sy ttc jumpa doktor pakar. Doktor ckp bgi harmon bdn stabil secara semula jadi. No supplements!!! Kecuali folic acid.sbab takut harmon bdn xstabil lps mkn ubat-ubatan/vitamin. Doktor cadangkan bnyk mkn sayur n buah. Sy amalkan semua. Syukur skrng sy pregnant.

sya xda plk mnum tu. cuma prnh mnum jus prwan gold slma sbulan. then stop. bulan strusnya amik folic asid je. lps tu stop.. 😂😂 sbulan stop tu alhmdulillah dh lekat. nth mna yg bksan jus ke vit. kzen sya pula dia aml jus pati delima, minyak klpa dara n blackmores. sbulan slps kguguran trus mngndung.

Sy pnh mkn mamom hope.. ok jgk hslnya.. tp xkonsisten dgn kwgn sy bnti.. sy ada mslh jrwat sblm tu.. bla amlkn dh xde dh jrwat smua. Muka licin elok. Suami pun ckp y bwah mkin ketat. Cuma sy jdi cirit hri3..Pastu try mamariam tp xkonsisten jgk.. skrg xmkn pa pe dh. Cuma amek asid folic.. period dh lewat 6 ari

5y ago

Baikk... Awak jugaaa. 😉

sy dh try 3botol jus mamariam tp still xde rezeki jugak huhu.. last stop consume apa2 jamu,skrg just mkan folic acid shaklee je and amalkan mkanan sihat ,no fat no sugar biar kita rawat bdan dgn cara natural dn bykkan bedoa,berserah kt Allah.. in sha Allah rezeki msti milik kita one day nnt🥰🥰

sy tgh ikhtiar dgn mamariam .. harap ada berita baik lah sbb sy punya period tak teratur .. dlu makan EPO setiap bulan kluar tp bila berhenti EPO terus tak kluar period .. 12/3 - 16/4 - 17/5 - 25/6 bulan 7 belum dtg lagi .. harap ada berita baik lah setelah mcm² produk sy ikhtiar ..

Makan makanan seimbang yg ada zat besi, folic acid Dan vitamin... doa banyak2.. itu dah memadai In Sha Allah... Kalau masih tak berjaya, jumpa fertility specialist kat hospital..

Saye sekarang amalkan mamomhope. Sedap rasenye, manis2 buah cranberry. Insyaallah semoga ade rezeki pregnant bulan ni. Aaminnn..mamariam saye tak pernah try, tak tahu rase mcm mane.

4y ago

nak tnya. puan amalkan seorang atau suami juga amalkan jus juga?

Boleh jga nk ikhtiar hamil dgn mengamalkan buah zuriat dari madinah..buah zuriat jga bgus untk kuatkan rahim dan kurangkan sakit pinggang

4y ago

saya pun amalkan minum air buah zuriat. . alhamdulillah dah pregnant skrg. . saya beli buah zuriat di shopee. . tapi kena bersabar laa nak membelah buah tu sebab kulit nya keras. .

Alhamdulillah saya try jus mamariam. Gugur 26/4 minum tak sampai sebotol 2/6 dh preggy balik. Alhamdulillah ikhtiar, yang beri rezeki Allah.