bayi berkahak

Ank sya bru 2 minggu lbih,,tpi ada kahak ..kdg tu dia trmutah susu ..nafas bunyi .. .ada petua tak mcm mna nak hilangkan kahak baby yg bru umur 2 mnggu lbih mcm ni? Tlong bgi pndpt mama² smua..ini ank prtma sya..

7 Balas

Bakar bawang putih 2 biji. Campurkan minyak zaitun 5-6 sudu makan. Sebatikan kedua2 bahan ni, minyak bawang putih tu boleh sapu belakang badan, dada, betis dan tapak kaki bayi. Sapu minyak saja ye.. then pakaikan stokin sentiasa. Bayi sis akan muntah sekali kahak. Insha-Allah.