Kahak

Saya Nak Tnya Mcm Mna Ya Nk Rawat Kahak Ank... Ksian Dia X Selesa.. Ank Sya Bru 2 Bulan.. Sya dh gna asmak oil dan minyak mamz tpi mcm xbrapa ok ja...

5 Balas

Tu kahak lebihan yg x disedut abis semasa lahir. Nak buang mmg x dpt kcuali dia muntah atau tgh selsema. Ubat kahak pun x sesuai utk umur dia. Blh pg klinik klu teruk sgt, nnt doc rawat. Ada ubat cairkan kahak melalui nebuliser.

5y ago

Ya. Takpa. Pantau jer anak. Klu nmpk makin worst blh bwk ke klinik..

Saya masih ni bagi anak susu byk dr biasa smpai terlebih kenyang. Dia akan muntah or berak dgn lendir2 kahak tu. Pastu dia ok smpai skrg. Kalo teruk sgt bwa gi klinik

5y ago

Tq sis... Tu la.. Sya pn bbuh minyak mcm2 sbb ada org ckp bbuh minyak asmak oil akn kluar mlalui muntah atau berak tpi xdk plak..

Saya dl bawak anak sedut kahak dekat fisio..Alhamdulillah xdgr bunyi kahak dh

5y ago

Sya xfham time beransk sedut xhbis tu mcm ya sis.. Sory ya sis ni ank sulong.. Xtau😁

Try minyak AO waleet.

5y ago

Sapu kerap x? Baby sy pun aritu dkt 2 bln batuk lps raya puasa..masa tu bru lps hbis pantang..baby bru 2 bln..sapu minyak herba asmak xjadi juga..sapu AO Waleet bru jadi..lps smnggu guna AO waleet tu baru ansur2 pulih kahak baby..alhamdulillah skrg dh sihat

amek neb kat klinik

5y ago

tengok doktor laa kot , baby kite dulu pon baru 2 bulan jugak sebab kahak teruk pastu buat laa tepukan percussion kat belakang baby , letak minyak garlic balm dekat dada dengan belakang baby . ni doktor yang ajar kite , lagi satu jangan dekat kan sangat baby kite dengan orang yang kuat merokok sebab asap tu pon bole buat baby bekahak gakk 😅