bayi berkahak

Ank sya bru 2 minggu lbih,,tpi ada kahak ..kdg tu dia trmutah susu ..nafas bunyi .. .ada petua tak mcm mna nak hilangkan kahak baby yg bru umur 2 mnggu lbih mcm ni? Tlong bgi pndpt mama² smua..ini ank prtma sya..

7 Balas

Baby saya pun mcm tu.. Kalau boleh rajinkan tepuk belakang baby kanan kiri bukan tengah². Tu akan bantu baby punya paru-paru terbuka dan dia boleh bernafas. And baby boleh telan kahak dia. Tu nanti keluar melalui najis. Tapi memang ambil masa yang lama. Tapi jangan risau akan hilang jugak nt. Kalau baby dah besar sikit. Kalau pergi hospital dia bagi gas untuk cairkan kahak.