menu bayi umur 9 bulan

Assalam dan salam sejahtera..nak minta pendapat.. Anak dah umur 9 bulan..saya nk bagi mkn bubur nasi..saya dah pening xth menu pe yang sesuai sbb dia alergi makanan gatai kot..sbb ari tu bg mkn sup ayam muka dia naik merah gatai2..bagi ikan bilis hancur pun dia gatai gak.. Saya bg mkn ikan salmon pulak dia xnak mkn..luah balik mkanan tu..skrg ni saya bg nestum klu antar kepengasuh..klu blh x nak bg nestum kat dia...ada tak sape2 blh bantu saya...share resepi ke..😉

7 Balas

mashed potato, sweet potato or pumpkin nasi + carrot + potato nasi + spinach pumpkin + banana/pear (fav anak sy utk sarapan/snack time🤗)

bagi sayuran & buah la sis..kesiannya anak elergic protein..dah try bubur + telur tak??mana tau baby ok dgn telur

blend nasi + carrot nasi + brokoli nasi + kentang nasi + pak choy jgn bubuh garam atau perasa. biar kosong

boleh follow group fb Happy baby food malaysia (HBFM) dlm tu rmai share mcm2 resepi utk anak.. dan mcm2 pengalaman

4y ago

o yeke..tq puan..ank saya dah setahun dah

dkt tap ni pun Ada menu ntk baby ikt umur sis.. Cuba search..😁

sis cuba buat bubur nasi campur kentang n carot je

ikan bilis tak sesuai utk bayi yg bawah 11 bulan