Baby Muntah susu

Normal ka anak saya muntah tiap kali mnyusu wlaupun dah sendawakan….mntah byk plk tu risau jgk … saya bgi ank saya minum susu dupro adakah kena tukaq susu… jarak mnyusu 2- 3 jam..kuantiti 3oz

2 Balas

anak saya pun macam ni dulu, asyik muntah je lepas susu even dah burpkan..saya bagi susu 3oz setiap 2-3jam pastu dr kata baby over feeding.. lepas saya dah kurangkan jadi 2oz alhamdulillah dah tak muntah lepas susu

6mo ago

berak okay je.. baby saya 1bulan 7hari, saya mix bf dengan fm dutchbaby

muntah ke jeluak sis? kalau jeluak normal. sbb ank sy baby pon mcm tu. kalau muntah susu yg byk tu maybe ye la susu x sesuai.

6mo ago

Dy mnth ja berak dy ok xkeras…tu yg mcm was2 nk tukaq susu..tkut nnti tukaq taik keras plk