susu

boleh ke saya memberi susu fomula untuk bayi sedangkan susu badan saya sentiasa ada..dan bagaimana cara untuk saya ajar anak saya menyusu mengunakan botol sebab saya akan bekerja tidak lama lagi

1 Balas

Kalau saya, tak galakkan beri susu formula. Risau anak akan mula suka formula berbanding susu badan. Untuk 6 bulan pertama ni, susu ibu adalah yang terbaik. Kebetulan susu badan puan masih banyak. Pam sahaja, buat stok. Pam setiap 2-3jam. Ini serba sedikit info penyimpanan susu badan : Suhu bilik = 4 jam Chiller = 3-5 hari (bergantung kekerapan buka pintu peti ais) Freezer = 3 bulan Deep freezer = 6 bulan