Anda berkahwin kerana...
Voice your Opinion
Cinta
Kesenangan
Saya tidak berkahwin
Lain-lain/nyatakan

6986 respon

73 Balas

sya dn suami di jodh kn dngn kedua org tua kami sebb mereka sahabt baik dari kecik smpai sekarng dn mereka berdua mempnyai perusaan terbesar di korea sama macm dngn suami dia seorg ceo dn sya pelajar di high school di seoul korea dn kami perkahwin wktu umur sya 17tahun dn dia 21 tahun , kami kahwin dengn secara tertutup hnya org yg tertentu ja yg kami undng sebb mereka takut semua kawan sya di sekolah tahu yg sya dh kahwin tpi dia cuba untk mencintai sya dn sya cuba mencintai dia.sekarng sya umur 18 tahun dia dh mula cinta kn sya dn sekarng sya sedng mengndung baru masuk 4mngu,dn suami bagi sya cuti sekolh awal smpai 2021 jadi sya hnya buat home school di rumah,dn alhamdullilah sya tk dibuang dari sekolah sebb abg ipar sya pemilik sekolh di situ...

1y ago

Sebab sakit mental dan tak ada yang nak jaga saya. Saya secara random ajak suami berkahwin se awal 3 jam berkenalan. Dia setuju dan alhamdulillah sekarang kami dah sah sebagai suami isteri. Dia jaga saya dan ulang alik hantar saya jumpa pakar untuk mental health saya. And finally we love each other.

saya dan husband kenal di tempat kerja... saya staff baru dia staff lama.. kami kenal sebulan sahaja terus dia ajak kahwin dan bawa jumpe family.. terus kami kahwin... masa tu cinta tak berputik lagi... baru berkawan... kirenye lepas berkahwin baru kami bercinta 😂🤣😂🤣😂🤣 hahaha.. leoas kahwin 5 tahun... baru dapat firstbaby ni❤️🌹 alhamdullilah. dah Usia 6 bulan baby... tapi saya dan hubby masih rase dalam fasa bercinta😄😄😄.. kadang tu baby yg membuat kan kami bertambah erat😍😍

sy kawin bukan kerana cinta dan bukan kerana kesenangan, sy kawin kerana nak bagi cucu kepada mak sy..sebelum dia meninggal.. aboh sy nk sgt sy kawin nk sgt cucu tapi aboh sy pergi dulu..😭... bila sy ada baby teringat ke arwah.. nk cucu sgt2 masa tu sy x kawin dan jodoh tiada lagi masa tu.. sy yg ajak dia kawin bukan lelaki ajak sy kawin...😂 alhamdulillah... sekarang baru adanya nama cinta....

Sye nih minat sgt kt dak2 askar, so bila dpt sambar satu, ape lg ditunggu.. haha nseb xbrtepuk sbelah tgn.. 🙈🙈 tp dia skolah je kt skolah askar(RMC).. skrg krje technician kt kilang, sberang tambak.. 😂😂🤭 tp time tgk dia pkai uniform tuh pehhh.. mmg xbole tido mlm.. 😅😅 ayat skrg, cm nk meletup ovari.. haha now dah jd suami n ayah utk 3org ank kami, bulan 11 msuk 4.. hehe 😁😁

Kerana Allah Taala. Jodoh dah sampai. Sebelum ni memang tak terpikir nak kawin pun semenjak putus tunang. Kira frust nonggeng la kot. 🤣 Tiba-tiba jeee muncul jodoh. TU pun komen kat efbi baituljannah. Berkenalan sebulan, pastu bertunang 3 bulan dan terus kawin. Alhamdulillah, Allah permudah semua urusan. Bercinta lepas kawin. Dating first time pun lepas kawin. 😁

Xtahu la apa prasaan suami sy skarang. Dlu dia ajak kawin mmg kerap sebut cinta slepas kawin.. Sy pn hmm makna nya dia cuba nk bukak hati ke, sbb dia duda ada ank, sy pn janda ada ank. Disebabkan dia mmg btul2 syg kn ank2 sy, kami pn kahwin.. Alhamdulillah skang dh 6 thun bsama

dah sampai jodoh lahwin la. kenal dlm masa singkat. 2 minggu kenal, suami ajak bertunang. lepas 4 bilan terus decide untuk kahwin. bercinta lepas nikah. now tengah menanti kelahiran cahaya mata sulung kami. pelengkap hidup kami insyaAllah.

jodoh,sy student dan dy staff dekat uni, bila konvo tahun lepas baru jumpa tu pun terserempak dlm lift ja, fasa bertunang, nikah dan sekarang hanya ambil masa 8 bulan dr tarikh jumpa 😊

Jodoh dah sampai dan dah jumpa dgn orang yang boleh bimbing dan dpt bersama dgn saya hingga hari tua. Cewah🤭

my husband said kami kawin sbb jodoh kalau cinta and sayang saja kalau xde jodoh xjadi jgak 😅😅😅😅