pempers baby

Anak2 ibu..mamy..mak semua pakai pempers jenama apa utk baby newborn? Anak sy jd merah2 kt bontot n celahan kangkang dia..?

35 Balas

dy msih bby mmg akn kne ruam lampin sis wlau pon tuka pampers . beli je sudocreM kt farmasi . sgt bgos . sapu nipis d bhagian ruam2 tu . dlm 1ari ke 2ari semboh dh ruam tu . klau bby kuat berak lg la senang kne ruam lampin . jgn pkai kn bby bedak pd kemaluan dy xkira bby tu boy ke girl . girl bole dpt sakit kanser . bby boy xd dgr lg tpi mmg xbole letk bedak pd bhagian kemaluan ank . mmg xbgos sbb bdk tu ad bhan yg xsesuai tok d pkai kt situ . muka ank pon xbole pkai . ank bole kne asma juga . klau nk pkai pon hnye d blakg bdn ank dn perot je . klau sis rse bedak xbhye . sis bole letk bedak pd tilam sis tido . cube tido 1ari dgn bau bedak tu . antra esk ny sis demM atau btok selsema . sy prnh kne sbb mse tu ank tumph kn bedK ats tilM sy . sy tido esk sy sakit . klau org dewase hidu pon xslesa apth lg bayi . smoge mmbntu .

Sy mula2 drypers. Msuk 3bulan jd xserasi merah naik ruam. Trus tukar ke diapex. Smpai skrg dh 10bulan. Bila lpas bsuh dia kncing. Lap smpai kering. Biarkan sketika. Sy trus guna kipas tgn kcik utk kringkan. Sapu sudocream. Anginkan skit. Bru bg dia pkai. Alhmdulillah ok. Klau nmpak merah2 skit sy spu ja sudocream. Next session tukar lmpin.. da xd merah 😊

5y ago

Oh.. ok sis.. thanks ya..

Petpet. merah2 tu ble cuba guna cream nappy rashes (cth:drapoline,bepathen). bersih n kering kan kulit baby, sapu cream nappy rashes n letak bedak baby. Petua org dulu2 guna tepung ubi je, bersih n kering kan kulit baby lpas tu sapu kan je tepung ubi tu kat bontot n celah kangkang. Better guna tepung ubi je la

Sy anak 1st pakai petpet xsesuai terus merah pakai 2 kali.. Last tukar drypers pakai bapa kali pun sama.. Last sekali guna genki alhamdulillah serasi smpai umah dah 3thun..anak no 2 pun terus sy bg pakai genki

5y ago

Ok sis thanks

Anak sya masa baru lahir . Bnyak kali tukar pempers .. sebab ruam kt bontot . Last2 guna jenama genki mmng best xde ruam .. anak masuk 6 bulan baru tukar ke huggies .

5y ago

Tu la.. sian baby sbb naik merah2 habis

Sy gune dryper touch..lembut dan elok tuk bby. Bile bby buang air bsr..xmelekat pmpers dkt kulit mcm pmpers yang lain... N xmerah kulit atau mengalami melecet

Sya dr anak prtama hingga kedua ni awal2 je pki Pampers kta dah kuat blk dlm smggu dua tu sya guna lampin kain, selamat kulit baby jarang kena merah2

5y ago

Sis mana nak crik plstik yg balut lampin tu ya? Nama dia apa kalau sis tahu. Sya nk try beli dkt shopee.

Kna try sis sbb semua bby xsama cm ank sy dgn dryperss je ngam xde merah cm petpet mamipoko xblh plak bru pkai dua kalibdh start merah2

5y ago

Sy pakai drypers.. merah2 ja jdnya..😣

saye pakaikan drypers sis. sis pakaikan sekali cream drapholene tu. die wane pink. elok tu merah2 celah kangkang anak.

Drypers ok..cuma kalau sensitive kena tukar kerap..takut dia kencing lama sikit, lekat ruam n merah..sapu krim bontot budak2

5y ago

Sy guna drypers sis.. kerap tukar juga