Anak tknak makan nasi

Sy nak tanya , anak sy dh sbulan tknk mkn nasi lepas demam umur 1 tahun . Hari hari dia cuma mnum susu (bf) n makan bskut baby je . Ada cara tak nk bg anak mkn nsi blik? Sy dh cuba buat pasta , bhun sup semua anak tolak …

1 Balas

Dah cuba finger food? Macam waffle, pancake, fries, chicken ball. Ini antaranya la. Buah anak makan tak?

1y ago

Sebiji anak sy sis. Lepas sakit 1tahun jugaa. Bagi harini nak, bagi esok xnak dah😌 tapi sy paksa ja, sy offer ja makanan tu kat dia. Letak ja depan dia dan bawa dia makan bersama dengan family baru dia nak makan. Sy puas dah bagi macam2 begitu ja cara nya. Dia makan sikit pun ok dah jgn x makan langsung.. tp x pa kalau nyusu ok should be no problem.. hihi feel youu😘