BANYAK AKAL

Anak umur 2 tahun 5 bulan. Bercakap macam bertih jagung. Banyak akal. Ada je benda nak buat. Tak reti duduk diam, nak cuba tahu benda baru. Perlu ke anak jenis ni, hantar ke taska untuk mendapatkan pendidikan lebih awal untuk elakkan terpengaruh dengan kesan negatif??. Seperti cepat tangkap kata2 kesat dari orang yang lebih usia dari dia.

3 Balas

Ank sy yg sulung pn mcm ank sis, tpi sy xhntr taska pn awl2 ni, umur 5 tahun bru sy hntr, pengaruh persekitran tu lau hntr taska pn lau ada kawan2 suke ckp kata2 kesat pn anak mengikut jugak, pokoknye kite sndiri as parents kne ajarkan anak yg mana baik yg mana buruk, budak besr tu mmg xleh nk bezakan lagi tapi lau kena caranye inshaAllah Anak kite ok je xde ikut2 org lain. 😊

5y ago

Baik sis. Terima kasih sis 😃😃

Sama umur ank kita.. Tp nk sy banyk berbahasa alien 😁

..,👍