Hantar Taska anak 3 bulan

Hi mommies. Saja nak sembang sembang. Macam mana mommies punya perasaan ya bila kena hantar anak taska sebab dah nak masuk kerja? Saya masih lagi mencari taska area bangi. Tengah mencari tu hati ni rasa sedih aje nak hantar anak dekat orang luar 🥲 takut sangat bila baca macam macam case penderaan baby. Adakah saya terlalu overthinking? Nak berhenti kerja, tapi keadaan ekonomi tak mengizinkan. Kadang saya terfikir saya nak berhenti kerja dan jadi pengasuh sambil sambil jaga anak sendiri 😂 Ada tak ibu ibu yang ada suggestion taska yang memang dipercayai area bangi? Saya ada scroll website jkm untuk tengok taska berdaftar. Search satu satu nama taska yang ada dalam list. Tengok facebook tasks taska, ada certain taska yang share apa activity untuk baby, contoh macam sensory (which I am looking for that kind of taska) Apa lagi ya perlu saya buat untuk tapis taska yang betul boleh dipercayai? #bantusharing #firstmom #advicepls Semoga anak anak kita sentiasa dilindungi Tuhan. Jauh dari segala benda benda buruk bila kita tak ada bersama dia 🥹

11 Balas

Sedihh sgtt2 nk hntar bby kt pengasuh..mcm2 duk fikir..sy nie jenis overthinking n overprotective..sy mcm sis jgk rse nk jdi pengasuh smbil jga ank sdiri😂 sy smpai menangis merajuk dgn suami sbb xnak hntar bby kt pengasuh🤣bby sy awl2 dy pandai minum pkai susu botol..last2 bby sy reject susu botol..mcm2 dh try tukar botol puting smua tpi still reject..mmg xdpt nk keja blik..mgkin Allah dh aturkan mne yg terbaik tuk kami buat mase skrang..kebetulan birthday sy mse tuu..sy ckp husband xnak hadiah pape..cuma nk mintak nk jga bby jaa,,xnak hntar pengasuh..Alhamdulillah,,suami faham😊smoga sis d permudahkan urusan yee😊lepas nie nk cari side income nk tolong suami..doa kn sy d murahkan rezeki yee

1y ago

Sis nak buat part time insurans under prudential bagitau ya..suami saya prudential wealth planner.. apa2 contact kami, mana tau sis ada contact2 customer, mana yg approve kami bg komisyen untuk setiap client😘 ni nombor kami 0193356804/0176479006-dija

Sy yg x beranak lg pun dah terpikir benda ni. Mcm mane agaknye nk tgl anak. Sy ade 2 option sekarang ni. Htr dekak kakak sy tp belom confirm , second option dekat kawan. Kwn sy pun mengandung sekali dgn sy n tak kerja dah. Mungkin anak dia ngn anak sy pun sebaya nanti. Dia ade bgtau haritu jaga2 anak ni. Sebab dia pun tak kerja. Tapi mmg dari jauh sudut hati ni, sy taknak kerja dah. Nk jadi suri rumah. First sy takut nak htr anak kt org, second sy nk nikmati journey besarkan anak sementara dia kecik ni, third mmg sy dah mls nak hadap perangai org dekat tempat kerja. Stress🥲

Normal kita overthinkin.. bukan senang kan nak melahirkan seorang anak.. hee.. takpe nak rasa risau tu, cuma janganterlalu negatif. Bagi kepercayaan & doa pada penjaga… moga anak selamat didalam jagaan mereka.. Moga Tuhan lindungi anak.. Kuatkan hati, try hantar 1bulan.. everyday amik je anak dari sekolah, check anak. Nampak benda takbest, boleh terus inform taska dan tanya. Awak ada hak utk tahu. Kalau berdaftar dgn JKM wajib ada cctv, Kalau dorang cakap awak fussy, bagitau dorang..awak cuma nak berhati2 taknak berlaku benda yg takdiingini..

sy anak 1st dlu pun risau jgk nak anta tp sbelum anta tu taska bg tgk ruang dlm taska sbelum cnfirm nk masuk at least kita tawu apa yg diorg ada dan activity diorg..bg sy better amek yg berdaftar dgn jkm..tu pun nasihat dri abg sy doktor jgk..masa baru anta 2bulan selalu sgt demam dan selesema..yela sbb bergaul dgn budak2 lain lps tu stop anta jaga sndri WFH..susah sbb keje xjalan sgt..crik taska lain alhamdulillah semua okay smpai dia 4tahun baru pindah little caliph..skrg pregnant 2nd baby nak anta tempat sama masa anak 1st

mula2 tu je mmg risau. sy sampai menangis gaduh dgn husband sbb nak berhenti kerja. sy rasa mcm anak sy ni tak bole dijaga org. sbb masa pantang dia sgt lah clingy. tapi sama jgk sbb ekonomi, sy try hantar kat pengasuh. first day maknye nangis. esok2 tu dah ok. kalau risau mtk je update harian dr pengasuh. atau bila2 buat lawatan mengejut. doa yg baik2 insya Allah dpt pengasuh yg baik2 ☺️

sama la, prasaan tu mcm2 cmpur aduk. tp xpa, tiap kli hntar anak tu amal doa2 tertentu supaya anak sntiasa dlm lindungan Allah. dan doa jgak supaya Allah kuatkan instinct ibu2 kita, so klau jdi ap2 dkt anak, hati kita cpat2 boleh rasa.

saya pun tgh sedih dh nak kerja, sedih takdapat ikut perkembangan anak. bila nanti dia meniarap, belajar berjalan semua taksempat tengok. tapi saya tak hantar dekat taska, hantar kat mak je

albaghdadi childcare. sgt bgus n recommended..tp kt bkt jalil la. boleh contact 0174306030 ckgu Fairuz Nadiah

Saya pun, last2 saya panggil kiddocare/sitly babysitter utk jaga sambil mil saya monitor. Mahal Tp xpela

sedih risau..kita doa ,usaha survey betul2 dan tawakkal..