Speech delay ke?

Anak umur 17 bulan baru pandai sebut appa(papa), nak,aum, nyumnyum,dap(sedap),teng(thank you),ni,nah tp x konsisten..ni consider speech delay ke normal ya untuk umur ni?Yg lain2 smua ok..

2 Balas

1 tahun 5 bulan..ada lbih 3 patah pkataan bmakna ok dh,pelat sikit2 ambil hujung2 ok...ulang2 je pkataan dgn dia,sambil bkomunikasi dgn dia..tunjuk dan ajar dia tu apa,ni apa..dia faham bagus dh,dan akan ambil masa sikit utk bckp,beri anak masa..anak baru kenal dunia,masa ni la nk bljar bjalan,blari,makan,bckp semua benda dia kena bljar kn...normal tu.

Hai moms..nnti free2 jom join gp khas utk anak speech delay dekat ws...gp ni khas utk kite berkongsi cara utk mengatasi anak yg ada masalah speech delay dan berkongsi pengalaman ibu2 yg ada anak speech delay......... https://chat.whatsapp.com/LvzFKAQKWZ4BMNe9Y1XUEU