Multivitamin for toddler

Hi. Anak umur 1.4y suddenly refuse eating. Nak makan sendiri tapi kalau bagi nasi, boleh tengok dia ambik 2-3 biji nasi je. Selebihnya buat main. Kalau suap, pun 2-3 suap je pastu taknak dah. Try bagi varieties dah menu, susah sangat nak makan. I jadi terkejut sebab sebelum ni dia sangat pemakan. Tiap kali orang makan, dia menepek kat tepi minta nak makan sama. Start 1.2y dia jadi macamni. Serentak dengan susu pun dia taknak. Buat 2oZ pun tak luak 😭 risau dia lapar tapi tiap kli offer, duk cakap “nanak” sambil geleng. Fully breastfeed je sekarang + makan 2-3 suap tu

1 Balas

Nak tumbuh gigi kot awak. Tak selesa gusi. Bagi finger food dengan buah yang disejukkan contoh apple potong panjang panjang bagi dia makan sendiri

1y ago

Ya besar kemungkinan tu awak. Saya masa anak umur tepat setahun baru nak tumbuh gigi. 2 minggu tak selera makan 🥲favourite food pun tolak. Saya bagi finger food, buah, dengan biskut baby.