ANAK START TOLAK SUSU. NAK AIR PUTIH JE DALAM GELAS😭

Anak umur 1 tahun 5 bulan, dah 5 hari taknak susu. Mama ada tips?😫

7 Balas

jgn risau. susu bukan lg keperluan baby bila dh masok setahun keatas. boleh offer susu full cream kotak kecik dkt baby. atau pon byk kn nutrisi dlm pemakanan baby awak🫰❤️

tak ada masalah kalau dia dah tak nak susu sis. susu bukan lagi main nutritional source dia. pelbagaikan makanan dia, cari sayur2 yang banyak calcium magnesium, okay je tu.

bagi je air 0. takpe tak minum susu. tp makanan dia biar high calcium.. susu tu buat ice cream ke

boleh je puan buat susu tu jd aiskrim mix dgn buah yg anak suka..😉nnti dia akan makan..

susu letak dlm gelas/sippy cup/straw bottle pun x nak? bg sejuk2?

try bg susu fullcream ..

Topup melalui pemakanan