cara nak hilangkan seriawan di mulut baby

Anak sya berumur 10 bulan baru jer kena panyakit seriawan..ada cara x untuk ubati penyakit nie dan xnak bagi merengek setiap masa..

1 Balas

Oh seriawan tu mcm ulser mulut ye sis?? Try sis g farmasi beli ubat oral aid tuk sapu dkt dlm mlut bby..kekdg kena dkt bibir dkt part dlm mulut bby kan..kekdg lidah...sis try tnye dkt org yg farmAsi tu ada x ubt sapu dlm mlut tuk bby jika kena ulser..dr pengalamn sy dlu ms pnh uruskn niece n nephew sy... Jika brlaku cmtu sy bli oral aid tuk bby..sapu di dlm.mlut... in shaa Allah aftr tu ok bby... Sbb dlu ms sblm tu pnh jmpe pakar kanak2.. doc kata jika jd cmtu pd bby suh bli n cri d farmasi shj psti ada jual katanya..mg ank sis cpt sembuh..aamiin 😉