Anak tak nak makan

Anak sy msuk setahun ni asyik taknak makan je . Pening dh fikir nk msk ape . Msk2 asyik tak makan je . Mcm mne ye nk buat anak mkn ?

1 Balas

Emm, taknak makan langsung ke? Atau makan sikit2. Cuba recheck semula: Oral stimulation buat tak setiap hari? Anak ada dalam fasa tumbuh gigi/merangkak/meniti/berjalan? Pelbagaikan makanan anak, elakkan menu yang sama dalam jangka masa panjang. Tekstur makanan anak. Perhati kan anak suka makan apa. Dari situ boleh olahkan macam2 menu.