Anak 2Y3M tak nak makan.

Lately ni ank sy taknak mkn, asyik nk minum susu ja, dulu ok ja, semua mkan, suddenly ttba macam ni. Ada mommy yg ada masalah mcm sy tak? Mcm mna ya nk buat?

3 Balas

Ada satu masa anak akan tolak makanan ATAU susu. Sama macam kita, anak mungkin bosan dengan menu. Pelbagaikan menu makan anak. Perlu kerap offer je ikut jadual makan/susu anak. Harap membantu 😊

Anak ni akan sampai 1 fasa dia akan taknak makan… Macam saya apa saya buat saya buat bubur balik… buat bubur nasi… saya bagi oat baby… biskut baby…

kerap offer mknn