Anak Saya Kerap Membuang Air Besar

Anak sy minum susu formula... Adakah normal jika anak sy kerap membuang air besar setiap hari?? Perlu ke sy menukar susu formula jenama lain??

10 Balas

Bagaimana nak tau susu formula tu sesuai ke tdk. Anak bru masuk 1bulan. Blh bg idea susu apa yg sesuai. Memandangkan baby perut selalu kembung.

4y ago

selalu kalau susu tu xsesuai dgn baby dia akn muntah atau cirit birit.. kalau kembung tu mmg biasa jd kt bby2 baru lahir, kena sapu minyak, urut skit2 je perut dia biar kentut n burp kan dia selalu

Nurse DTG melawat kat rumah aritu ada cakap kalau baby membuang sampai 5x tu normal. Baby saya pun kerap membuang.

Maksudnya susu tu sesuai dgn ank sis.

normal sis ,ank sy 4-5x s'hari

Pda sya itu normal je.

Ok ja rasanya bgtu tu

Normal sis 🤗

Normal