Baby xnak makan

Anak sy da 11 bulan lebih. Tetiba smalam panas sikit. Ade org kate mungkin sbb nk tumbuh gg. Active je. Cumanya die xnk makan. Sblum ni ok je. Bile suap je, die keluarkan balik. Betul ke klu nk tumbuh gg, memang anak kurang makan. Brp hari ek akan jd mcm ni? Selalunya mommy buat ape utk kasi anak makan klu keadaan mcm ni. Sy da buntu. Huhu.

1 Balas

Puan dah check gusi anak? Ya betul kalau anak nak tumbuh gigi, anak mudah tolak makanan atau taknak makan langsung. Depends pada anak tu. Selalunya selagi tak keluar gigi tu, memang anak taknak makan sebab tak selesa gusi. Macam anak saya seminggu. Bila anak jadi begitu saya try and error tekstur dengan menu. Setakat ini setiap kali nak tumbuh gigi, menu anak saya - Chilled fruits - Oat+yogurt+fruits - Yogurt+fruits - Banana oat pancake+yogurt dip Anak yang nak tumbuh gigi suka sejuk2 sebab mampu melegakan sakit gusi. Harap membantu 🌹

10mo ago

Pun normal juga, Puan. Yang penting tekstur najis baby okay.