MakcikBawangBerleluasa

Anak sy baru 1bulan lebih.. mase baru lahir kulit dia agak gelap sikit.. biasalah makcik2 mulut x ade insurans ckp anak sy tu ini la ape la.. sy pade mule nye ok la xde pape masalah.. jnji baby sihat da cukup bersyukur bg sy.. masalahnye skrg perkataan yg keluar dri mlut die tu makin mmbuatkan sy sakit hati.. ape dosa bby sy yg berkulit gelap ni ?? Siapa prnh mngalaminye mcm sy ni ?? Hurmm

70 Balas

Kita sama.sy cerah.. husband pun cerah.. mase preggy pun ramai ckp nanti anak keluar mesti putih..tp ditakdirkan anak saya tak putih..gelap. warna badan dia dgn tangan sy pun jauh beza..ramai persoal.kadang sedih juga..kesian baby yang taktau apa2.

sama mcm sy, ank² sy tukar kulit masa umo 3 4 bln baru nampak, skrg org tgk ank² sy semua tegur putih², masa lahir ada yg ckp adk gelap dr kakak la..itu la ini la, sy buat pekak je, sbb sy tau nt 3 4bln kulit akn bertukar, buat x tau je sis..

Biasa la tu sist..dengki kot..or dorang rasa dorang lagi hebat..smua bnda nak Komen..sy pun slalu jga kena mcm tu...smuaaa nak komen jga tepi kain org sngt..tpi bila kena dkt dorang..pndai pulak diam ttup mulut tnpa sribu bhsa...😌😌😌

selalu baby awal2 kulit gelap sebab ada kuning. Dulu baby sy macamtu, siap pakej bibir gelap, atuknya gurau baby hisap rokok dalam perut 😆 Tapi da beberapa bulan lepastu, elok je cerah. Macam anak cina pulak orang kata 😂

alahaii...warna kulit bby kan akan berubah2..ade yg kuar2 kulit x cerah, 3 4 bulan pastu nmpk cerah...dan sebaliknye la pulak..tp geram jugak la ngan mulut org cmtu, sabar tu senang, tp hati panas jugak,kan...haihh...sabar byk2 ye...

Yang penting baby awk sihat sempurna..awk yg bertarung nyawa nk kuarkn babykn... x kisah la gelap ke putih ke.. lantak la mulut2 makcik2 bwng cmtu.. jgn layan je.. nnt die berhenti sendiri.. bkn kite mntk mkn dr die kn..ignore je..

Sis pun penah rasa mcm tu..ada ank 5 org tp yg no 2 saja gelap tak mcm adik beradik yg lain..ada plk sesetengah org x mau pegang sgt ank yg no 2 tu..mcm la kulit gelap ni sejenis penyakit yg blh berjangkit plk..geram plk hati ni

Ank sy pon berkulit gelap sis. Nk kata ikot mak ayh nya, kmi kulit cerah. Myb masa pregnant, kmi 2 org mulut xjaga. Asyik ckp org tu gelap lh, hitam lah. 😅 Skrg ni klo ade yg ckp ank kmi hitam, sy senyum je lah. Nk bt ape lg

Sis !! Pikir positif je k .. Ank kedua sya mula lahir dlu pun gelap . Smpai sya sndri pun heran knp gelap sgt sdgkan abg dia putih .. Lama2 kulit cerah sikit . Hitam itu manis sis . Abaikan bawang2 skalian 😂

Pelik org zmn skrg ni, nak suruh bayi tu putih mcm mana pula kalau dah ibu ayahnya org melayu. Kalau anak org putih memang la kulitnya putih. Konfius pulak, makcik bawang tu ingat dia tinggal kat london kah ??