susu cukup ke tak ?

anak sy baru 11 hari. bila dia nak susu, sy bg susu badan. lepas tu sy letak dia kt tilam . dlm 15 minit mcm tu , dia merengek lagi nk susu. kenapa ya ? td yg dia menyusu tu tak cukup ke ?

3 Balas

Kalau awak bagi dia bf, biar je dia tolak sendiri puting tu keluar. Kalau dia berhenti hisap while puting awak dalam mulut, awak acah² tarik puting tu keluar slow². Kalau dia teruskan menghisap means dia masih nak lagi. Sebaik² awak tunggu lh dia keluarkn sendiri 😅

Baby mmg Akan menyusus kuat ,tapi Dari Bulan ke Bulan sis Akan nampak perubahan dia...dia akan Ada time bila dia nak menyusus anak saya masa bawa 1bulan dia kerap menyusus Sejam sekali so agak letih la..so tip dia sis biarkan dia sediri LEPASkan

Xckup kot sis. Selalu klu bf baby sdri akn tolak puting kita klu kenyang. Mcm ank sy dia akn start kemam puting tu klu dh kenyang. Dia xkn nyonyot.

4y ago

ohh cmtu. okay tqtq