Dapat susu yg cukup ke tak

Baby sy biasanya df dalam 15-20 minit mcm tu. Lepas tu dia akan tidur dlm 2 jam sebelum bangun utk minta susu seterusnya. Adakah dia dpt susu yg ckup ya dalam tempoh 15-20 minit tu? Risau pulak sebab x tahu kan berapa byk susu yg baby minum..

7 Balas

Selagi bayi tak merengek atau menunjukkan hunger cues maknanya kenyang la tu. Umur baby berapa? Normal baby akan minta susu setiap 2 jam

1y ago

1 bulan lebih..

ok tu tempoh bf sis. cukup. paling lama sesi bf 20-30min. teruskan bf setiap 2-3 jam atau ikut demand bby. 👍

Bf on demand.. selagi anak berak kencing ok dan x meragam bermakna anak terima susu cukup

kalau dia tidur lena tu maksudnye dia kenyang la tu

semoga bermanfaat utk awak dn yg lain☺️✌️

1y ago

normal. bermaksod demand baby awak minum susu adalah setiap 2jam sekali. baby directfeeding selama 15~20min adalah paling okay kerana baby awak mendapat susu hindmilk. susu akhir awak

selagi dia xmeragam ok la tu

normal je tu