Hb Low

Hi.. Anak sy 1 tahun 3 bulan mengalami masalah hb rendah.. Siapa ada pengalaman macam mana nak atasi?

13 Balas

anak sya pun hb low , bnyk kali ambil darah , on ubat , alhamdulillah skg baik2 jaaaa , bnykkan makan sayur3 dan ayam ikan telur , kalau anak kurang selera makan blh tnya dokter mnta saranan vitamin apa yg blh buat kan nafsu makan dia membuak , mcm anak sya setiap 4-5bulan mmng jumpa pakar kanak2

Anak saya pon ada masalah hb low dan sampai sekarang kena mkn ubat dari hospital..folid asid & iron..Alhamdulillah hb dah ok Tp still kena mkn ubat tu sampai sekarang..2bln sekali kena check darah..

1y ago

ye anak saya MCM tu jugk.la setahun 3 bulan x gi hospital dah..hb dia ok dah

anak sya 1tahun 3buln lbih hb rendah..3 kli dah tmbh darah ..tpi msi juga pdai trun hb nya..mcm mna mw atasi

Anak saya pun doktor ada cakap hb low .. diaa bg ubat hb and sruh makan sayur

buat sup ikan bilis...n apa2 menu dy tambah ikan bilis... inshallah membantu

la x gi dah..hb anak saya ok dah.bagi MKN sayur hijau.sayur kacang.

Mcm mne. Boleh thu ank kita hb rendah ye?

cemana sis tahu dia ada hb low ya?

1y ago

qloo qq

byk kan mkn kerang,bayam dan hati ayam

Kerap beri makan sayuran hijau seperti bayam.