PENGALAMAN BERSALIN HB LOW

Sy nak tanya. Kalau HB low around 10-10.5 ada apaapa komplikasi tak ? Mummy yang pernah mengalami nya boleh share pengalaman? Terimakasih atas perkongsian. #pleasehelp #firstmom #hblow

8 Balas

sy hb low sis. tp tiada simptom apa² juga. dktor ckp sbb penyerapan tak okey. sehari sebelum bersalin doktor ambil fbc sy lg. kputusan 10.4 ja. alhamdulillah masa bersalin tak ada apa² komplikasi. tp jangan ambil mudah bab hb low sis. cuba usahakan minum jus kurma delima . masa sy prgnnt ank k3, sy tak dpt minum jus ni. sbb sy ada gdm. so doktor tak syorkan. tp masa prgnnt ank ke2 sy tk ada gdm so minum jus ni. hb sy cantik spnjang prgnnt.

9mo ago

sy bru beli pati delima sbb tkde GDM. thnkyou for yr sggestion ya

Kalau boleh pastikan hb 12 keatas sis. Mcm saya masa bersalin tu tumpah darah 8Liter. Nasib baik hb saya tinggi. Itu yg membantu saya. Saya boleh berdiri, mandi, kencing. Jadi saya bersalin terus boleh balik petangnya. Kalau tak mmng nk operation keluarkan darah beku. Bahaya juga klo hb low sis. Try lah untuk naikkn hb.

Sy hb time pregnant 10.9, bersalin normal, & bnyk keluar darah, lepas bersalin badan sy jd lemah, duduk & berdiri rasa nk pitam. Jd xboleh ke toilet, terpaksa pasang tiub air kencing. Lepas tu doktor tambah 1 beg darah. Then baru ok balik, Alhamdulillah

9mo ago

sy skrg pitam time drive. itu je la kan kesannyee . thnkyouuu shringg

Saya pun kes anemia. HB low around 9+ Tapi alhamdulillah tiada sebarang komplikasi masa bersalin anak pertama dan kedua.

9mo ago

alhamdulillah lega dengar. trimakaseh shree

Saya masa bersalin hb 9.7. Alhamdullilah selamat melahirkn masa kandungan 38 minggu tnpa sbrg komplikasi ☺️

9mo ago

alhamdulillah

Sy hb pon low 9.9 sblum brslin, berslin normal berat bby 4.12kg 😅 alhamdulillah tkde apa2 komplikasi

9mo ago

alhamdulillah.

Tengok tubuh masing, saya mild anemia (hb low) , emergency czer sbb fetal distress

Saya bersalin hb 10.1. Alhamdulillah masa bersalin okay je tiada masalah.