Jangkitan kuman di paru-paru bagi bayi baru lahir

Kenapa? Bagaimana merawat? Penjagaan kendiri?

3 Balas

Kena tanya doktor ni. Nak tahu kenapa, macam2 faktor. Rawatan dgn pihak kesihatan. Penjagaan ke diri, yg saya tahu elakkan orang lain ziarah dulu. Pastikan tempat tinggal anak dgn pengudaraan bersih. No smoking, no vaping bagai. Makan ubat seperti arahan doktor.

3mo ago

Sama

sebab sistem imun baby lemah, memang senang kena jangkitan. mungkin paru2 basah, sebab ada lendir kahak atau ada genetik asthma, memang senang kena jangkitan paru2. jumpa doktor ya.

Terima kasih