Tips cegah demam kuning

Anak saya prematured baby 35weeks 6day. Tapi Alhamdulillah baby sihat 2.6kg. Tapi skrg dia suspek Demam kuning dr smlm 181 meningkat ke 223. Boleh bagi tips kurangkan Kuning baby?

1 Balas

Sy bgi mnum susu lactogen bgi dia kncing dan berak ..pastu sy xmkan mkanan yg ada halia..sy ada jga mnum air kundur tu yg dlm kotak sbab tu pun bkin kurang kuning jga..da jga yg sruh bwa baby jalan2 awal pagi yg mthari kluar dri jam 6 lebih tu smpai jam 7:30 am mcm tu...sbab mthri msa tu ada byk khsiat