Tips kurangkan demam kuning baby

Ada tips tak kurangkan demam kuning?#ingintahu #firstmom

11 Balas

kerapkan penyusuan tiap 2 or 3 jam. kalau x cukup susu badan, boleh pertimbangkan guna susu formula. susu badan cukup teruskan. kena banyak bersabar ya mommy. cm anak sy dulu hampir sebulan baru kuning dia ok. itupun sy terpaksa jadi epmom. semoga dipermudahkan urusan mommy ya. #1stmom #pengalaman

anak Sy Pon kuning x tggi Sbb BG bf..bile bg fm Dy naik mencanak dlm 15...pastu BG jugak bf kerap pastu kuning turun mendadak 5..Dr Smpai tekjut..pastu Dr suruh DTG esok tgok balik betul ke x..pastu alhamdulillah Meng kuning tggal 3 je..2 hari terus hilang..kdg2 ad jugak yg lame..mcm2 try

seriously, kerapkan breastfeed 1jam 2jam sekali 15-20min sekali nyusu.. siang dan malam.. mommy makan makanan berkhasiat, makan buah naga buah betik buah pear,elak jap makan bawang putih lada hitam halia yg penting kerapkn menyusu sbb bilirubin turun melalui najis je

Anak sy seminggu kuning baru2 ni. Sy breastfeed setiap sejam, selang seli bagi minum susu formula (kambing) brand karihome. Elakkan makan mknan yg bole menjadi penyebab kuning mcm halia, kunyit etc

kerap bg baby directfeed dlm 1@2jam sekali. baby kuning ni suka tido. jadi awak kena kejut baby utk bg dia minum susu. pastikan baby berak dgn kencing kerap utk turunkan kuning baby

Takda cara lain selain kerapkan susu. Bila kerap susu banyak baby akan buang air. Lagi cepat turun kuning. Boleh ikhtiar susukan pakai susu formula Karihome

Kerapkan menyusu dan tidur dgn lampu terbuka . Kalau ibu darahnya O kuning ank mmg lmbt sikit nak kurang . Stkat ni nurse bgthu saya tu je caranya .

Kalau awk menyusu badan, sebelum menyusu tu awak minum susu higoat.. kalau susu formula.. takda cara lain la selain susukan dgn kerap

Kerapkan menyusu. Thats the only cure sebab susu kita sangat2 kaya dengan nutrients utk cure jaundice

Kerapkan susu bayi 3 ke 2 jam sekali, bagi baby kerap berak. Bawa baby jalan2 bagi dia gerak.