TIPS elak baby demam kuning

Saya ingin bertnya ada tak yang boleh share tips ibu mengandung untuk elak baby dari terkena demam kuning

2 Balas

actually demam kuning ni normal je untuk baby, ada baby tak sampai seminggu dah sihat, ada baby kena prolong jaundis sampai sebulan. kita just boleh kurangkan kuning ni once baby lahir, dgn cara menyusu. kawan sy sendiri masa anak first minum air sarang burung hari2, beli original dari kedai cina, anak lahir tak kuning. bila anak second, dia buat benda sama jgk, anak lahir kuning sampai 2 minggu. so apa2 tips nak elak kuning pun takde, just boleh kurangkan kuning je.

pemakanan time pregnant, xpasti. lps bsalin..kerapkan penyusuan direct feed. pastikan bby berak dan kencing kerap. ibu elak mkn mknan berempah spnjg bby jaundice