Makanan Pejal Pertama Bayi

Anak saya nk masuk 6 bulan, seeloknya bagi puri buah atau bubur kosong dulu?

9 Balas

Puan ikut advice from nurse di KK ya. Seeloknya start with bubur kosong dahulu within 4days. After that boleh cuba puree sawi within 4days juga untuk monitor baby ada allergic or not. Kenalkan sayur dahulu then puan boleh buatkan puree buahan pula. Ikut 4day rules juga. Nestum Tu elakkan la puan. Its not good for you baby. Instant food ni tk bagus. Boleh join support group Happy Baby Foods Malaysia. Banyakkan ilmu masakkan yang sedap disana.

bubur nasi kosong bg cair2 slma 4 hari. 4 hari lagi bolh cuba sayur 4 hari lgi buah. then baru boleh mix. tujuan utk kesan sama ad bby tu arlegic atau x.

Puri boleh. Bubur pun boleh. Org kata, kalau bagi bubur kosong, anak tak cerewet nanti. Janji jangan ada garam ke apa

Bg bubur kosong dulu. Biar pas 3hari,baru bg puri buah

Bubur kosong 😀😀 selang 4 hari tukar2 menu

Bubur kosong 4 day rules

Bubur kosong dulu sis

Bubur kosong dulu

Bubur kosong