Bayi 6 bulan

Boleh tak bayi 6 bulan makan bubur kosong dan bagi snack contohnya buah apple semasa mula2 nak kenalkan makanan ?

5 Balas

saya bagi bubur nasi yg dilenyek halus2 tiada perasa apa2..selma 1minggu..lpas tu sy campur sayur dilenyek sekali dan tambah susu badan..manis pertama yg dia rasa dlm mknn....

Yes, boleh mommy😊 Buah2 yang keras awak boleh steam dulu. Yang lembut boleh bagi terus. Buah lembut/keras nak buat puree pun boleh. Takde masalah.

boleh je sis . sis join group fb Happy Food Baby Malaysia, dlm tu ramai mami² share menu n tips² utk baby start makan.

better mula2 bg buah yg lembut ,, mcm naga or mangga .. sye bg apple aduy terus sembelit ank sye ..

boleh je but better kenalkan yg manis2 tu lambat sikit.

1mo ago

oh ok tq2 information 🙏🏻