Siapa yang pernah kena macam nii

Anak saya dari umur 3 bulan dah kena macam nii...sekarang nk masuk 7 bulan masih x ubah apa²..mak ayah dan pengasuh anak habis satu badan gatal².....Dah macam2 ubat letak.. Tiap² bulan g klinik dan jumpa doktor pakar...ada cara lain x yang boleh kami yang kerisauan ini

Siapa yang pernah kena macam nii
9 Balas

Cuba jangan pakai sabun...mandi dgan air biasa saja...badan baby memang x kotor...sabun akan irritate kulit dia so try stop tengok ok x...lepas mandi pakai cream yang doctor bagi ..anak i dulu pun macam tu...stop sabun ok sikit...

tak cuba dapatkan pandangan doctor yg berbeza. klinik pakar kulit swasta ke, klinik kanak2 ke.. maybe boleh stop dulu segala mak nenek cream yg tengah pakai..takut tak ssuai. sapu je dulu minyak gamat,klau belum penah try la..

pegi klinik nathan di bangsar . in sya Allah akan sembuh . ramai da saya rekeman ke sana Alhamdulillah semua ok . saya sendiri dri kecil kesana . sampai la ke anak saya

mungkin juga pgunaan pencuci pd pakaian baby n saya dlu x prnh guna mandian bayi yg ada buih, cuma mggunakan sebamed. alhamdulillah smua x da ruam.

mungkin sebab sabun mandi atau pun sabun basuh baju. cuba stop mandi pakai sabun. basuh baju baby dengan baju mak ayah/family asing2.

Puan boleh cuba produk ni... sebab anak buah saya tapak kaki mengelupas mmg sapu ni je.. www.wasap.my/60197857093/Shaklee

Da pernah minum air kelapa? org tua2 slalu ckp air kelapa tu penawar byk penyakit..lg2 klau yg jenis gatal2 ni..

sis boleh cuba mnyak nie..mmg mnjdy..klau sis nak boleh pm dkt ownr..0166654419

mcm anak saya jgak mcm nie